Bestuur Politiebond moet weer naar onderhandelingstafel
10 Mar 2022, 16:44
foto
Poetini Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond. (Foto: René Gompers)


De spoed algemene vergadering van de Surinaamse Politiebond over de 17% loonsverhoging van de overheid voor ambtenaren, is geschorst naar volgend week donderdag. De leden weigeren vooralsnog de 17% niet, ze willen wel nog steeds de 85%. Het bestuur moet weer naar de onderhandelingstafel met de regering. Atompai legt uit dat de bond terug wil naar het niveau van 2018. De 85% moet in kavels worden uitbetaald om inflatiewerking tegen te gaan. Voor de eerste maal wil de bond 25% verhoging. Daarover moet er worden onderhandeld.

"Het is een constructieve vergadering geweest," deelt bondsvoorzitter Poetini Atompai mee. "Men heeft besloten dat die 17% hetzelfde is als die SRD 1.000 en die SRD 800 die de regering eerder had gegeven als onderdeel van het Herstelplan. Wij hebben de opdracht van de leden om weer naar de regering te gaan om te gaan onderhandelen over het voorstel van de Politiebond. En dat is nog steeds 85% op het loon van 2019. Over 7 dagen komen we weer bij elkaar."

De gevraagde 85% is niet onrealistisch, stelt Atompai. De overheid zou dan moeten aantonen dat het niet kan, benadrukt de bondsvoorzitter. Er zal in elk geval verder onderhandeld worden. "Die 17% kan je niet weigeren," meent Atompai. "Dat is onderdeel van het Herstelplan. Wij moeten blijven onderhandelen over het voorstel van de politie. Dat moeten we doen in de 7 dagen en weer naar de algemene ledenvergadering komen."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May