Medewerker Jettza Internationaal gevonnist tot 2 jaar cel
10 Mar 2022, 01:22
foto


De rechter heeft Donovan P. gevonnist tot 2 jaar cel wegens het verduisteren van meer dan SRD 700.000. De medewerker van Jetzza International heeft valse facturen opgemaakt om zijn werkgever te benadelen.

Hij erkent de verduistering van SRD 500.000. Het geld heeft hij gebruikt om zijn woning te renoveren en in te richten. Hij heeft inboedel en een auto gekocht.

Advocaat Maureen Nibte verzocht een gouden kans voor Donovan P. vanwege zijn goede proceshouding. Zij zei dat de verdachte een 25-jarige jongeman is die nooit met justitie in aanraking is gekomen. “Hij heeft het vertrouwen van zijn werkgever enorm geschaad, want hij was een goede werknemer en een vertrouwenspersoon.”

Nibte is de mening toegedaan dat de Staat en de benadeelde er niets aan hebben als de verdachte wordt veroordeeld tot een hoge gevangenisstraf zonder het vergoeden van de benadeling. “Hij is een jongeman en is pas getrouwd. Laat hem gaan werken om het geld terug te betalen”, zei Nibte.

Het Openbaar Ministerie had de rechter gevraagd Donovan P. te veroordelen tot 3 jaar cel. De rechter heeft een jaar verminderd. Donovan P. moet het geld terugbetalen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May