2.5 jaar cel voor diefstal commissariaat Paramaribo
10 Mar 2022, 04:46
foto


Rechter Maureen Dayala heeft Stefano Z. en Akiem H. woensdag gevonnist tot 2.5 jaar cel voor de diefstal van SRD 500.000 bij het commissariaat Paramaribo Noordoost, conform de eis van officier van justitie Mirella van Dijk. Maughly B. moet vier jaar brommen en Theresio L. is vrijgesproken.

Maughly B. heeft bekend dat hij een van de inbrekers op de camerabeelden is. Hij heeft verklaard dat een andere man samen met hem was en niet Akiem H. Gedurende het politioneel onderzoek noemde hij Akiem H. als zijn kompaan. In de rechtszaal zei Maughly B., die rechtsbijstand krijgt van advocaat Therese Roos, dat Akiem H. niet samen met hem was. Uit de beelden komt naar voren dat twee mannen in de kantoorruimte van districtscommissaris Ricardo Bhola gingen. Zij namen het geld en gebruikten de Surinaamse vlag om het geld daarin te wikkelen.

In deze zaak werd Theresio L. in beeld gebracht toen een telefoon in de kantoorruimte van de dc werd gevonden. Die telefoon zou van een van de inbrekers zijn geweest. Met dat toestel was gebeld naar Theresio L. Radjesh Bhoewar had gepleit voor vrijspraak van Theresio L. De rechter is niet tot het bewijs gekomen.

Verder zijn ook Stefano Z. en een andere man in beeld. Zij waren bij een auto die ingezet zou zijn om de inbrekers te vervoeren. De auto is herkend als die van de ex-vriendin van Stefano Z.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May