NDP fractie vraagt pg naar status strafrechtelijke verzoeken
09 Mar 2022, 03:58
foto


De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) in De Nationale Assemblee heeft een rappelschrijven verzonden naar de waarnemend procureur-generaal, Garcia Paragsingh, over de vele verzoeken die zij heeft ingediend voor het instellen van strafrechtelijke onderzoeken. Deze zijn steeds onbeantwoord gebleven.

De NDP fractie vindt dat gepleegde handelingen in het bijzonder van regeringsfunctionarissen, die in strijd zijn met de geldende wet- en regelgeving, evenals de mate waarin de strafbare handelingen de samenleving in zijn greep houden, zij zich geroepen voelt om de waarnemend pg wederom te vragen strafrechtelijke onderzoeken in te stellen. Immers, wet en recht hoort voor eenieder te gelden, stellen de volksvertegenwoordiger. 

Diverse verzoeken zijn het afgelopen jaar door de NDP fractie ingediend.

De Assembleeleden vinden het een zeer kwalijke zaak dat correspondenties door het hoofd van het Openbaar Ministerie onbeantwoord blijven. Zij wensen spoedig geïnformeerd te worden over de stand van zaken regarderende de in te stellen strafrechtelijke onderzoeken. Dit zal volgens hen mede helpen bijdragen aan het rechtszekerheidsgevoel, transparantie en de grondgedachte van Vrouwe Justitita, welke onder de Surinaamse samenleving dient te leven.

"Ervan overtuigd zijnde dat wij een gemeenschappelijk doel nastreven en u vanuit het Openbaar Ministerie de zekerheid aan de NDP fractie en de samenleving verschuldigd bent, verwachten wij op kort termijn uw reactie", schrijft de NDP fractie aan Paragsingh.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May