Advocaten ontstemd over wijze onderzoek 238 kilo drugszaak
06 Mar 2022, 04:42
foto


Advocaten Georgette Leter en Irvin Kanhai zijn niet te spreken over de wijze waarop het onderzoek in de 238 kilo drugszaak contra Frits S. en Chagall T. is gedaan. De drugs zijn onderschept op 22 juli 2021, maar pas op 17 februari 2022 is het resultaat van de scheikundige bekend geworden dat het aangetroffen materiaal drugs betreft.

Leter en Kanhai vragen zich af waar de drugs waren van 22 juli 2021 tot februari 2022. De advocaten zijn zeer ontstemd over de wijze waarop het onderzoek plaatsvindt en nog steeds wordt voortgezet. Zij hebben gevraagd aan de rechter consequenties aan te verbinden. “Een onderzoek doe je niet zo.”

De verdachten zijn al maanden in voorarrest. Leter vraagt zich af op basis waarvan het onderzoek wordt gedaan. Zij heeft geconstateerd dat het Openbaar Ministerie pas op 15 februari monsters van de onderschepte 238 kilo drugs heeft gestuurd voor de scheikundige met een begeleidende brief van 23 juli 2021. Dat is gebeurd nadat Leter en haar collega constateerden dat er nog geen scheikundig rapport is.

De vervolgingsambtenaar had gezegd dat alle stukken en monsters bij de scheikundige waren, maar de scheikundige beschikte niet over materiaal om een test uit te voeren. De monsters werden teruggestuurd naar de politie. Maar er is geen enkel proces-verbaal ervan. De monsters zijn op 15 februari gestuurd voor de scheikundige. Na twee dagen heeft de scheikundige het resultaat gestuurd voor het Openbaar Ministerie. Frits S. en Chagall T. riskeren zes jaar celstraf en een boete van SRD 250 duizend subsidiair twaalf maanden hechtenis.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May