Grassalco werknemers boos; zijn niet uitbetaald
03 Mar 2022, 03:57
foto
Werknemers van Grassalco zijn boos, omdat hun salaris nog niet is uitbetaald. Zij hebben uit onvrede de weg enige tijd geblokkeerd.


Werknemers van staatsbedrijf Grassalco blijven de aandacht vragen voor de problemen waarmee ze te maken hebben. Woensdag is een actie gevoerd waarbij de weg werd geblokkeerd. Er zijn structurele problemen die opgelost moeten worden. De werknemers zijn weer niet uitbetaald, waardoor zij hun misnoegen hebben getoond door de wegblokkade, die bij weggebruikers voor irritatie heeft gezorgd.

In De Nationale Assemblee hebben diverse volksvertegenwoordigers de aandacht gevraagd over de nijpende situatie van de werknemers. Vicepresident Ronnie Brunswijk zei toen dat het staatsbedrijf op de operatietafel wordt gelegd de komende week. Assembleeleden vroegen de problemen waarmee de werknemers te maken hebben, op te lossen. Dit is niet gebeurd, waardoor er actie is gevoerd.

Robby Berenstein, voorzitter van C-47, was ter plekke en heeft begrip voor de actie van de werknemers. De vakbond die in winterslaap was, wordt geactiveerd. De vakbondsleider merkte op dat de acute problemen, zoals het niet uitbetalen van de werknemers, gelijk opgelost moeten worden. Ook de structurele problemen dienen te worden aangepakt. De werknemers hebben eerder een petitie aangeboden aan De Nationale Assemblee en de regering, maar het gewenste resultaat is nog niet bereikt.  

Met de steun van C-47 zullen stappen ondernomen worden om met de directie en de regering om de tafel te gaan zitten voor structurele oplossingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May