Stiefvader gevonnist tot 6 jaar cel voor seksueel misbruik
02 Mar 2022, 01:47
foto


Rechter Duncan Nanhoe heeft Guillermo Z. dinsdag gevonnist tot zes jaar cel. Guillermo Z. heeft seks gehad met zijn twee stiefkinderen van 12 en 13 jaar.

De veroordeelde was een relatie aangegaan met de moeder van de twee meisjes en nam zijn intrek in haar woning. Zonder dat de vrouw het wist, vergreep hij zich aan haar beide minderjarige dochters. Bij een van de kinderen begon het seksueel misbruik vanaf haar tiende jaar.

Guillermo Z. woonde met zijn partner en schroomde niet om seks met haar dochters te hebben. Een eind kwam aan het seksuele misbruik omdat de moeder vreemde gedragingen bij een van de meisjes zag. Zij bleef het kind ondervragen dat heeft verteld hoe haar stiefvader haar seksueel heeft misbruikt. Het werd zwaar voor de moeder omdat haar beide dochters seksueel zijn misbruikt. Zij heeft aangifte gedaan en Guillermo Z. werd aangehouden.

Advocaat Maureen Nibte heeft in haar pleidooi aangegeven dat Guillermo Z. heeft opgebiecht het misbruik van de kinderen die ook onder zijn zorg als stiefvader vielen. Zij kwam niet aan het bewijs van het seksueel misbruik.
Tegen Guillermo Z. was zeven jaar cel geëist. Advocaat Georgette Leter heeft de meisjes en haar familie in de rechtszaal bijgestaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May