Rechter dirigeert partijen Luchthavenbeheer om de tafel
01 Mar 2022, 03:51
foto


De bond van personeel in dienst van NV Luchthavenbeheer en de directie werken aan de oplossing van het conflict dat ertoe heeft geleid dat de bond donderdag het werk had neergelegd. In een tussenvonnis besliste de kantonrechter dat het werk onmiddellijk moest worden hervat en dat partijen om de tafel moeten gaan zitten. De rechter wil dat partijen donderdag met resultaten komen.

Het eerste gesprek tussen bond en directie en de minister van Transport, Communicatie en Toerisme heeft zaterdag plaatsgehad. Maandag was er een vervolggesprek. Vandaag praat de bond weer met de directie. Bondsvoorzitter Lloyd Read zegt dat de bond een structurele duurzame oplossing nastreeft en uitvoering van het herstelplan. In het plan zijn plannen voor de korte en lange termijn opgenomen.

Op korte termijn ziet de bond graag dat de directie de gelden die de SLM verschuldigd is aan NV Luchthavenbeheer, terugvordert. Het gaat om iets meer dan US$ 3 miljoen. Ook wil de bond dat de SLM de luchthavenbelasting die zij int, nu eens eindelijk overmaakt. Ondanks toezeggingen van de SLM, gebeurt dat nog steeds niet. Continuïteit en gezondmaking van het bedrijf zijn voor de lange termijn opgenomen. Behoud van de werkgelegenheid staat daar ook bij. De bond wil de verantwoordelijkheid nemen om samen met de directie het bedrijf efficiënter te maken.

Partijen zullen volgens Read de rechter om meer tijd vragen. Hij denkt dat de rechter daar welwillend tegenover zal staan, nu partijen samen bezig zijn naar oplossingen te zoeken. "De wil om tot oplossingen te komen, is er," zegt Read aan Starnieuws. Ook een voordracht vanuit de bond in de raad van commissarissen is een heet hangijzer. De bondsvoorzitter zegt dat de bond een deskundige wil voordragen om ervoor te zorgen dat de continuïteit van het bedrijf gegarandeerd wordt, dat er toezicht is op het reilen en zeilen van het bedrijf, maar bovenal dat ervoor wordt gewaakt dat "de werknemers een sluitstuk van de begroting worden."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May