De olifantenhuid van de VHP
01 Mar 2022, 01:56
foto
Assembleelid Jennifer Vreedzaam


Vriend en vijand zijn het er over eens dat de manifestatie van de Nationale Democratische Partij, welke is gehouden op zaterdag 26 februari 2022, een groot succes was. Het volk van Suriname heeft duidelijk gehoor gegeven aan de oproep van de NDP, ten einde regering Santokhi-Brunswijk een sterk signaal te geven haar beleid drastisch om te buigen. De boodschap was glashelder; regering stop met uw misleidend en desastreus beleid en voer een menselijk beleid, waarin het belang van de Surinaamse burger centraal staat.

Het verbaasd mij dat de vele reacties van de VHP dit signaal -afgegeven door grote delen van de samenleving- in de wind slaat. In feite niet vreemd, gezien de olifantenhuid van de VHP. In de bijkans 73 jaren van het bestaan van de VHP heeft zij zich nimmer sociaal opgesteld. Ondanks het volk letterlijk moord en brand schreeuwt, schijnt de regering Oost Indisch doof te zijn. Dit is te merken aan de vele lastenverzwarende maatregelen die kort na elkaar worden losgelaten op de bevolking. Het zal mij niet verwonderen als er binnenkort nog meer nieuwe kostenverhogende maatregelen zullen worden aangekondigd, in naam van de gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

De broodschrijvers inclusief de parlementariërs afkomstig uit het oranje kamp, hebben duidelijk een aardbeving onder hun voeten gevoeld na de overweldigende opkomst in het partijcentrum van de NDP. De vele loze beloften en de leugens die zij hebben verkondigd voor en na de verkiezingen over de NDP, hebben menige burgers niet kunnen weerhouden om hun grieven kenbaar te maken. Heel begrijpelijk ook, want als de VHP zich inderdaad bezig hield met de noden van het volk, was er absoluut geen rede geweest voor deze manifestatie. De ideologie van de NDP is voornamelijk gebaseerd op een sociaal rechtvaardige samenleving en zij gaat niet staan toekijken hoe de bevolking genadeloos wordt uitgeknepen. Dan zal de stem van de NDP galmen door het hele land.

Daarnaast heeft de VHP zelfs de oproep van de voorzitter van de NDP voor een 'nationaal dialoog', in de wind geslagen. VHP toont met de afwijzing van dit voorstel dat zij onderdrukking, angst en vijandigheid koestert, slechts omdat het voorstel afkomstig is van een oppositionele partij. Met deze houding heeft zij bewezen lak te hebben aan het leed en de verpaupering van het Surinaamse volk.

In ieder geval heeft het volk van Suriname bewezen niet langer stil te willen zitten en is zij zich er van bewust dat in 19 maanden tijd deze regering “no man set’ en”. Het volk is zich van doordrongen dat:
1. De VHP voor de verkiezing een misleidende campagne heeft gevoerd vol leugens en nepnieuws ten einde verkiezingswinst te behalen.
2. De VHP misbruik heeft gemaakt en wil profiteren van de heersende crisis.
3. De huidige coalitie overhoop zit met elkaar en er geen basis is om Suriname verder uit de crisis te halen.
4. Het beleid gericht is op friends en familie en geenszins goed kan zijn voor de verdere ontwikkeling van Suriname.
5. Het sociaal zekerheidssysteem kapot wordt geslagen en de sociale zekerheden worden weggenomen, waaronder de basis gezondheidszorgvoorzieningen, huisvesting etc.
6. Corruptieschandalen hoogtij vieren.
7. Alle verhogingen van EBS, SWM en brandstof op de samenleving worden afgewenteld met alle nare gevolgen van dien voor gezinnen en kleine bedrijven.
8. De inkomsten van het land anders worden besteed voor onder andere dure reisjes zonder enig zicht op het rendement, grote feesten met luxe gerechten en gouden toiletten.
9. Wetten en regels worden vertrapt en gebogen naar eigen partijbelangen.
10. Suriname internationaal ten schande wordt gelegd door het niet betalen van de schuldenrente, terwijl regering Bouterse-Adhin dat wel deed.

Het is jammer dat de VHP zich er niet van bewust is dat de toenemende armoede gecreëerd door haar beleidskeuzes, kan leiden tot een historische humanitaire crisis die dit land nooit eerder heeft gekend. Het alleenheersend gedrag van de VHP dat zij aan het vertonen is, zal funest zijn voor de samenleving. Van diegenen die zich leiders noemen wordt verwacht dat zij het juiste voorbeeld geven, het voortouw nemen en bovenal medelevend zijn met hen die zij moeten leiden.

De Nationale Democratische Partij en ik als onderdeel daarvan, zal doorgaan met de strijd om de samenleving te behoeden tegen ondergang en het onrecht dat hen aangedaan wordt, zolang de regering zich blijft verstoppen in haar ivoren toren. Regering drai anu par boto. Strei de fu strei, un no sa frede!

Jennifer Vreedzaam
Lid van de Nationale Democratische Partij in De Nationale Assemblée
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May