Sharman ontstemd over gang van zaken rond Bazo
25 Feb 2022, 00:56
foto
Vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Dew Sharman, waarschuwt voor partijpolitiek bij verstrekken van Bazo-kaarten. (Beeld: DNA-TV)


Vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Dew Sharman (VHP), is niet te spreken over hoe er omgegaan wordt met het verstrekken van pasjes voor basisverzekeringen (Bazo) door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Hij voerde donderdag in De Nationale Assemblee aan dat de uitgifte van de Bazo kaarten geen partijpolitiek instrument moet worden.

Sharman zei informatie te hebben uit Nickerie dat een raadsadviseur mensen registreert voor Bazo-kaarten. Deze worden in Paramaribo uitgeprint en gedistribueerd. Hij keurde deze werkwijze af. Kort voordat Sharman aan het woord kwam, zei fractiegenoot Mahinder Jogi dat veel arme mensen niet beschikken over Bazo-kaarten. Mensen zijn ontevreden hierover. Het beleid moet worden omgegooid waarbij mensen worden geholpen die de kaarten nodig hebben.

Sharman merkte op dat hij de regering zal vragen om de Bazo-wet op de operatietafel te leggen. Het lijkt volgens hem dat minister Uraiqit Ramsaran al bijkans twee jaar niet in staat is het Bazo-systeem te decentraliseren en goed te laten lopen. Wat hem betreft moet minister van Volksgezondheid belast worden met deze wet, die slagvaardiger te werk kan gaan.

Na de opmerkingen van Sharman ontstond er behoorlijk wat rumoer in 's lands vergaderzaal. Assembleevoorzitter Marinus Bee die al van plan was de vergadering te verdagen naar dinsdag, sloeg meteen de hamer zonder dat de regering nog aan het woord kwam over deze kwestie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May