Ook na coronabesmetting booster noodzakelijk
24 Feb 2022, 20:31
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.


Personen die twee keer gevaccineerd zijn en daarna besmet zijn met het coronavirus kunnen gewoon een booster krijgen voor een betere bescherming. Er moet wel vier weken gewacht worden, nadat de persoon besmet is. Een periode van drie maanden dient in acht genomen te worden tussen de tweede prik en de booster. Dit verduidelijkt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid op een vraag van Starnieuws.

Iemand die 1 keer gevaccineerd was en daarna geïnfecteerd raakt, moet vier weken wachten voor de tweede prik. Ook personen die helemaal niet gevaccineerd zijn, kunnen na besmetting na een maand zich aanmelden voor de eerste prik.

Minister Ramadhin legt uit dat bij de diverse posten alles weer wordt nagegaan. Mensen die in isolatie waren en begeleid worden door hun huisartsen, krijgen een exitbriefje nadat ze genezen zijn verklaard. Dat briefje dient meegenomen te worden. De mensen berekenen ter plekke of iemand kan worden gevaccineerd. Belangrijk is dat nadat personen volledig gevaccineerd zijn, er een interval van 3 maanden moet zijn voor de booster.

Er zijn genoeg vaccins voor eenieder. Het vaccineren wordt gestimuleerd door de regering. Het pfizer vaccin wordt gebruikt voor de twee prikken en de booster.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May