Nieuwe lichting rekruten gestart met politie-opleiding
23 Feb 2022, 20:48
foto
De rekruten staan in het gelid bij de start van de basisopleiding tot aspirant-agent van politie.


De nieuwe lichting politie-rekruten is vandaag gestart met de opleiding tot aspirant-agent van politie. De opleiding begint met één week in een trainingskamp buiten de stad. De 287 rekruten zijn vanmorgen toegesproken door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. De rekruten zullen als onderdeel van hun werkstage al in een vroeg stadium als Buiten Agent van Politie ingezet worden.

Met 287 rekruten gaat het om de grootste lichting ooit. Amoksi riep de kandidaten op om zich in te zetten en elkaar te ondersteunen. Aanwezig waren ook de waarnemende korpschef, hoofdcommissaris Ruben Kensen, hoofd van de Politie Academie Maureen Palmtak en kampcommandant Revelino Eijk. 

Kensen noemde de getoonde inzet van de rekruten een positieve indicatie voor de trainingsweek. Hij meldde hen dat er in de komende week sterk gelet zal worden op de discipline. De discipline die de rekruten tentoonstellen zal bepalen wie doorstroomt in het opleidingstraject.

Palmtak gaf de instructie aan de kampcommandant om zoals verwacht wordt, goed getrainde politiemensen terug te brengen, in goede gezondheid. Eijk benadrukte het maatschappelijk belang van de politie voor een leefbare en veilige samenleving. “Agenten moeten hun plichten kennen maar ook de rechten van de burger hoog in het vaandel houden.” Hij vroeg de rekruten om inzet, saamhorigheid, teamgeest en doorzettingsvermogen te tonen, meldt de Communicatie en Voorlichting van de politie.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May