Ontwateringsplan voor Suriname in uitvoering
23 Feb 2022, 02:51
foto
Aanwezigen bij de launch van het Saramaccakanaal Systeem Rehabilitatieproject in de ballroom van Hotel Torarica.


Het Saramaccakanaal Systeem Rehabilitatieproject ten behoeve van het afwateringsbeheersplan van Suriname gaat van start. Het plan houdt onder meer in het schoonmaken en herprofileren van delen van het Saramaccakanaal, rehabilitatie van de sluizen en schutsluizen. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken gaf vandaag in de Ballroom van Hotel Torarica het startsein.

Het project zal 4 jaar duren. Uiteindelijk moet het overstromingsrisico in groot Paramaribo zijn verminderd door een verbeterde werking van het Saramaccakanaalsysteem. Het project wordt gefinancierd door de Wereldbank. “De launch vandaag is theoretisch, aangezien dit project sinds 2015 in voorbereiding is,” geeft Nurmohamed aan.

Het Saramaccakanaal zal gebaggerd en geprofileerd worden en er zal een nieuw ontwateringsplan voor groot Paramaribo, Wanica en een deel van Saramacca worden ontwikkeld. Hiertoe is het bestaande masterplan door deskundigen uitgebreid en zal deze een leidraad vormen bij te nemen stappen voor systematische vermindering van wateroverlast in groot Paramaribo, tekent de Communicatie Dienst Suriname op.

Nurmohamed legt uit dat er oplossingsmodellen worden uitgewerkt om knelpunten aan te pakken. Met een breed draagvlak en betrokkenheid van alle stakeholders kan de regering de uitdaging van een oplossing op langer termijn wel aan,” stelt hij.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May