Saoedi-Arabië toont interesse in Suriname
20 Feb 2022, 15:52
foto
De minister van Buitenlandse Zaken van Saoedi-Arabië, Adel bin Ahmed Al-Jubeir, had een ontmoeting op Zanderij met zijn Surinaamse ambtgenoten. (Foto: CDS)


In de Business Lounge van de Johan Adolf Pengel International Airport hebben de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en Armand Achaibersing van Financiën en Planning gesproken met de staatsminister van Buitenlandse Zaken van Saoedi-Arabië, Adel bin Ahmed Al-Jubeir. De ontmoeting vond gisteren plaats.

Er zijn volgens Saoedi-Arabië mogelijkheden voor samenwerking op verschillende gebieden. De minister noemde onder andere landbouw en waterproductie en hernieuwbare energie. Ook praktische zaken kwamen aan de orde, zoals de visum regeling van de beide landen. Dit brengt vooral voordeel aan de Surinaamse aanhangers van het Islam voor de bedevaart naar Mekka.

Minister Ramdin laat via de Communicatiedienst van Suriname optekenen dat het de eerste keer is dat een staatsminister van het Koninkrijk Saoedi-Arabië in Suriname is. Het was volgens hem een goede gelegenheid te praten over de bilaterale betrekkingen.

Saoedi-Arabië is een wereldleider op het gebied van olieproductie en distributie. "Wij kijken uit naar een samenwerking op het gebied van technische ondersteuning en op het gebied van investering", zegt Ramdin. Hij wees naar het Saoedisch bedrijf Aramco dat het grootste oliebedrijf is in de wereld. Verder is gesproken over samenwerking op termijn wanneer Suriname klaar is om zijn olievoorraden commercieel te exporteren. Saoedi-Arabië is bereid Suriname bij te staan met de nodige hulp voor het ontwikkelen van de oliesector.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May