Aanpassing Covid-19-maatregelen per maandag
20 Feb 2022, 00:00
foto


De Covid-19-maatregelen worden vanaf maandag aangepast. De avondklok die nog geldt van 23.00 uur tot de volgende dag 05.00 uur zal worden opgeheven. De regering heeft de aanpassing van de maatregelen zaterdag besproken met de commissie van De Nationale Assemblee.

Starnieuws verneemt dat gefaseerd zal worden overgegaan tot normalisatie. Suriname bevindt zich ook niet meer in code Paars, waar de situatie totaal oncontroleerbaar is en de volksgezondheid en algemene veiligheid niet meer gegarandeerd is. Ook code Zwart voor de ziekenhuizen is niet meer nodig. Er zijn de laatste periode nog geen 10 personen op de Intensive Care Unit. Ook ziekenhuisopnamen zijn flink teruggelopen tot onder de 30.

Het samenscholingsverbod van 10 personen zal worden opgevoerd, maar er blijft een beperking. Massabijeenkomsten zullen niet worden toegestaan, omdat Covid-19 er nog steeds is en besmettingen zoveel mogelijk moeten worden voorkomen. De sociale afstand van 1.5 meter, handen wassen en mond-neuskap blijven verplicht.

De normalisatie van het onderwijsproces vindt plaats vanaf maandag, waarbij kinderen nu elke dag naar school mogen. Vanmiddag zullen de exacte maatregelen worden bekendgemaakt.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May