Twee verdachten diefstal 73.000 liter brandstof vrij
19 Feb 2022, 02:53
foto


Rechter Lydia Ravenberg heeft vrijdag besloten Glenn M. en Saddam E. onmiddellijk in vrijheid te stellen. Zij zei dat er verklaringen in deze zaak zijn opgestuurd voor de politie over de diefstal van 73.099 liter brandstof van Iamgold in de periode van 19 juni tot 3 oktober 2021. Het tweetal wordt verdacht van deze diefstal.

Er zijn geen verhoren van medewerkers van Iamgold opgenomen in een ambtsedig proces-verbaal door de politie, maar verklaringen zijn opgestuurd. De rechter zei dat zij met wettige bewijsmiddelen werkt. Aan de gezichten van beide verdachten was duidelijk merkbaar dat de voorlopige invrijheidstelling onverwachts kwam. Zij keken met verbaasde blikken naar elkaar in de beklaagdenbank.

Van de medewerkers van het benadeelde bedrijf Iamgold zijn geen verhoren te vinden in het dossier. De medewerkers hebben verklaringen opgesteld en gestuurd voor de politie. Advocaten Georgette Leter en Maureen Nibte noemen de voorlopige invrijheidstelling van hun cliënten terecht. Nibte zegt dat de benadeelde een eigen onderzoek heeft gedaan. Volgens haar heeft de politie geen onderzoek gedaan.
 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May