Normaal openstellen scholen vandaag op agenda RvM
16 Feb 2022, 00:00
foto
Assembleelid Melvin Bouva vraagt om de normalisatie van scholen goed voor te bereiden. (Beeld: DNA TV)


De Raad van Ministers (RvM) zal later op de dag beslissen of de scholen weer normaal open zullen gaan, zoals vóór Covid dat het geval was. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft toestemming hiervoor gegeven. Assembleelid Melvin Bouva (NDP) wilde het fijne weten over deze kwestie. Hij vindt dat de normalisatie goed georganiseerd en gedegen voorbereid moet worden met alle betrokkenen. Intussen blijkt dat vooruitlopend op het besluit in de Rvm het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur al mededelingen heeft gedaan aan de schoolleiders.

Waarnemend president Ronnie Brunswijk merkte op dat het openstellen van de schooldeuren op de agenda staat van de Raad van Ministers vandaag. Dan zal een definitief besluit genomen worden over wanneer de volledige normalisatie van het onderwijs ingaat.

Bouva vraagt aan de regering hoe het zit met de totale normalisatie niet alleen voor scholen, maar ook bedrijven, maatschappelijke organisaties en de gehele samenleving. Buurlanden en diverse landen in de wereld gaan over tot normalisatie. Velen willen de normalisatie hebben. Tot nu toe zijn de scholen aangepast opengesteld, waarbij niet alle leerlingen tegelijk op school zijn. Kinderen gaan een paar dagen per week naar school en volgen ook online lessen.

Onderwijs heeft meegedeeld aan de leiding van de scholen dat overgegaan wordt tot volledige normalisatie van het onderwijsproces. Met ingang van 21 februari wordt de opvang van leerlingen per klas verruimd. Er kunnen 24 leerlingen per klas worden toegelaten voor kinderen jonger dan 12 jaar en oudere kinderen een klasbezetting van 24 tot 28 leerlingen. Ook op de Facebookpagina van het het ministerie is de normalisatie vanaf maandag bekendgemaakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May