Twee verdachten in 83 kilo cocaïnezaak voorlopig vrij
16 Feb 2022, 03:28
foto


Rechter Duncan Nanhoe had dinsdag geen keus dan zich te houden aan zijn woord. Hij heeft Wikash K. en Vikash B. voorlopig in vrijheid gesteld. Beide mannen waren aangehouden voor de smokkel van een totaal brutogewicht van 83.220 gram (83,3 kg) cocaïne die op 2 augustus in de vergrendelingsstaven van zeecontainers is ontdekt.

Het probleem was dinsdag bij de behandeling van de zaak dat er geen scheikundig rapport overgelegd kon worden door het Openbaar Ministerie (OM). Op voorgaande zittingen voltrok zich hetzelfde probleem. De rechter had het OM de gelegenheid gegeven dinsdag het scheikundige rapport alsnog te overleggen, maar de vervolgingsambtenaar zat met lege handen. Het OM kon niets aandoen dat het nog geen scheikundig rapport heeft ontvangen van de scheikundige.

Advocaten Chandra Algoe en Gregory Sietaram herinnerden de rechter aan zijn woord dat hij had aangegeven consequenties te verbinden aan het niet aanwezig zijn van een scheikundig rapport. De advocaten zeiden dat uit het scheikundige rapport zal blijken of de 83,3 kilo daadwerkelijk cocaïne is. De verklaring van Wikash K. en Vikash B. is dat zij geen drugs wilden smokkelen. Van de cocaïne weten zij niets.

De voortzetting van de zaak is op 5 april.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May