22-jarige aangehouden voor brandstichting
15 Feb 2022, 17:14
foto


Wiren D. (22) is maandag door het Regio Bijstand Team Midden aangehouden. Hij is op verdenking van brandstichting terstond aangehouden, toen hij zich aanmeldde bij de politie. Hierna is hij overgedragen aan de afdeling Recherche van Regio Midden.

Een man deed op maandag 27 december 2021 aangifte ter zake brandstichting op het politiebureau De Nieuwe Grond tegen de verdachte. Naar zeggen van de aangever had de verdachte hem tijdens een ruzie voorgehouden dat hij zijn woning in brand zou steken, meldt de politie Public Relations.

Volgens het voorlopige onderzoek hebben de verdachte en de aangever een slepende ruzie. Op 27 december werd er een fakkel gegooid op het balkon van de aangever, die woonachtig is in een zijstraat van de Bomaweg. Daarbij liep de voordeur van zijn woning schroeischade op. Het vermoeden rees toen bij de eigenaar van de woning dat Wiren D. dit moest hebben gedaan.

De verdachte ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May