SOR voor medewerkers OW goedgekeurd
16 Feb 2022, 18:46
foto
Medewerkers van Openbare Werken bezig met werkzaamheden. (Foto:OW)


“Helaas zijn ongelukken, met name tijdens het werk, niet altijd te voorkomen, maar een goede werkgever behartigt de belangen van het personeel”, zegt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). Een door hem bij de Onderraad voor Aanbesteding en Gunning ingediend voorstel voor het aangaan van een Surinaamse Ongevallen Regeling (SOR) is goedgekeurd. De verzekering duurt een jaar en is per 1 januari ingegaan.

Het besluit werd genomen ten behoeve van 113 medewerkers van afdeling Sluizen, Gemalen en Kanalen (SGK) alsook 72 medewerkers van sectie Nickerie van het directoraat Civieltechnische Werken (CTW). De Surinaamse wet verplicht alle werkgevers om werknemers te verzekeren bij bedrijfsongevallen.

Nurmohamed heeft het voorstel op 11 januari ingediend bij de onderraad. Op woensdag 26 januari, heeft de onderraad de levering van deze diensten gegund aan Fatum Schadeverzekeringen N.V. en Assuria Verzekeringen.
Nurmohamed hoopt hiermee de medewerkers te motiveren hun werk zonder zorgen uit te voeren, wetende dat zij gedekt zijn indien er zich iets mocht voordoen. Een bedrijfsongeval kan plaatsvinden tijdens het werk, maar kan ook als gevolg van een aanrijding onderweg naar het werk of terug naar huis, licht de voorlichting van OW toe.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May