Dialysepatiënten uren in onzekerheid over dialyseren
14 Feb 2022, 17:22
foto
Mensen hebben uren gewacht voor ze geholpen konden worden bij diverse dialysecentra van AZP.


Dialysepatiënten kregen eerder op de dag de schrik van hun leven toen bleek dat ze niet konden dialyseren bij diverse locaties van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Er was niet genoeg materiaal en ondanks aandringen kwam er geen duidelijkheid of de mensen geholpen konden worden. Een deel van de mensen is uiteindelijk weggegaan. De mensen die gebleven zijn, konden na uren vertraging geholpen worden, nadat de dialysecentra verlaat zijn bevoorraad.

Diverse patiënten hebben hun beklag gedaan tegenover Starnieuws. Mensen hebben uren gewacht voor er wat duidelijkheid was. Sommigen zijn zelfs in tranen uitgebarsten. Er is over en weer gebeld voordat er enige duidelijkheid was. Assembleelid Claudie Sabajo (NDP), lid van de vaste commissie van Volksgezondheid, zegt aan Starnieuws dat een groep seniorenburgers helemaal van Marowijne naar het nierdialysecentrum zijn getogen. Zij zijn 5.00 uur in de ochtend vertrokken. Na een hele tijd gewacht te hebben, was het niet duidelijk of ze geholpen konden worden. Een deel van de mensen is naar huis gegaan, zonder te zijn gedialyseerd. Zij benadrukt dat er beter gecommuniceerd moest worden. Deze situatie kan niet worden geaccepteerd.

De algemeen directeur van AZP, Claudia Redan, om een reactie gevraagd, zegt dat er een vertraging was in aanvoer van dialysepakketten naar de drie locaties. Iedereen die nog ter plekke was, zou geholpen worden. Er is ook een issue over betaling aan de leverancier. "We zijn bezig met de leverancier om te komen tot afspraken inzake betaling en levering", deelt Redan mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May