Mathoera: Gezondmaken structuur leger is prioriteit
11 Feb 2022, 02:49
foto
Minister Krishna Mathoera tijdens een persconferentie donderdag. (Foto: CDS)


De beleidsprioriteiten voor de komende jaren is het gezond maken van de structuur van het Nationaal Leger en het instellen van een nieuwe leiding. Dit is nodig volgens minister Krishna Mathoera om het leger in staat te stellen zijn taken goed uit te voeren. Er is ook gedacht aan het opvoeren van kader door diverse opleidingen. De minister heeft tijdens een persconferentie meegedeeld dat de focus dit jaar gelegd zal worden op de operationele gereedheid van het Nationaal Leger. “Het accent in 2022 zal worden gelegd op meer inventarisatie, doorlichten, ordenen en bezuinigen”.

Per afdeling zal er worden gekeken naar de behoefte van middelen bij de verschillende defensieorganen zoals de reparatie van de reeds aanwezige helikopters voor de luchtmacht door tien ingenieurs die zijn aangetrokken vanuit India. Ook de aankoop van boten voor de marine staat op agenda. Voor de landmacht zal er een speciale hindernisbaan worden opgezet.

Al deze maatregelen zijn bedoeld om de defensieorganisatie in paraatheid te brengen wanneer nodig. De posten in het binnenland zijn beperkt en beschikken niet over voldoende voertuigen. Deze posten zullen worden uitgebreid met meer mogelijkheden en waar nodig zullen posten worden opgezet, zoals te Afobaka vanwege de strategische ligging. Ook wordt er aandacht geschonken aan het terugplaatsen van militairen in hun functie na rehabilitatie. Er zijn reeds tien militairen succesvol teruggeplaatst in hun functie.

De plaatsvervangend bevelhebber, Werner Kioe A Sen, roept de gemeenschap op, het leger te ondersteunen met operatie Kuyake. Een deel van het gebied Kabalebo zal worden beschermd door het Nationaal Leger, omdat er informatie is over illegale goudwinning in het westen. Dit kan een nationale dreiging vormen, vanwege mogelijke kwikvervuiling van het water, waardoor de rijstsector in gevaar kan worden gebracht. “De vervuiling kan desastreuze gevolgen hebben voor onze voedselvoorziening, onze gezondheid en de werkgelegenheid van boeren”, benadrukt Kioe A Sen.

“Indien deze illegale goudwinning zich werkelijk voordoet, roepen wij hierbij de gemeenschap op ons te ondersteunen door te melden en te rapporteren zodat de juiste instanties ingeroepen kunnen worden om zich over dit probleem te buigen”, geeft Kioe A Sen aan. “Onze nationale veiligheid is in gevaar en dat is zeer ernstig”.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May