Douanebond heft actie niet op; werkt tot 12.00 uur
10 Feb 2022, 00:00
foto
Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning.


De Douanebond heeft zijn acties niet opgeheven, hoewel er overeenstemming is bereikt met minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning dat het Verander Managementteam getransformeerd wordt naar een werkgroep. Er zal vanaf vandaag een uur langer worden gewerkt, van 8 tot 12 uur, waarna de leden weer in een vergadering gaan. 

De leden kunnen zich terugvinden in het besluit, waarin de werkgroep de minister zal adviseren over het hervormingsplan van de douane. De algemene ledenvergadering wil echter voor de inwerkingtreding van deze werkgroep, het volledige document hebben over de taken en bevoegdheden van de werkgroep onder leiding van ex-politiechef, Humphrey Tjin Liep Shie.

Over de rechtspositionele zaken, verwacht de Douanebond "dat die eindelijk gerealiseerd worden binnen de afgesproken termijnen". Dit is meegedeeld aan de minister in een brief. De bond is sinds maandag in actie. Het inklaren van goederen wordt behoorlijk gestagneerd.

Minister Achaibersing om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij de voorzitter van de bond, Joyce de Vlugt, heeft laten weten dat hij teleurgesteld is in de besluiten die genomen zijn. Naast het document over de werkgroep, willen de leden ook de realisatie van de rechtspositionele zaken. "Ik vind dit de confrontatie opzoeken, terwijl er juist in een constructieve sfeer zaken zijn besproken. Ik zal me beraden hoe hiermee om te gaan. Zo gaan we niet met elkaar om", heeft de bewindsman meegedeeld aan de bondsvoorzitter.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May