Reizigers uit Suriname moeten in Nederland in quarantaine
08 Feb 2022, 03:46
foto
Het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft Suriname gecategoriseerd als een zeerhoogrisicogebied.


Suriname is door een toename van het aantal coronabesmettingen vanaf vandaag een zeerhoogrisicogebied voor Nederland. Nederland hanteert een thuisquarantaineplicht voor reizigers uit Suriname. Deze quarantaineplicht geldt niet voor personen die volledig zijn gevaccineerd én een boosterprik, van minimaal 7 dagen oud, hebben gekregen.

De kleurcode van het reisadvies voor Suriname is oranje. Dit komt door het coronavirus. Het is niet veilig om naar oranjegebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, zegt het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Als voorbeeld wordt aangegeven familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als iemand voor het werk ergens bij moet zijn.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking attendeert personen die vanuit Suriname naar Nederland reizen erop dat ze een vaccinatie- of testbewijs moeten laten zien. Een negatieve PCR test moet minder dan 48 uur oud zijn vóór vertrek, terwijl een negatieve antigenentest minder dan 24 uur oud moet zijn vóór vertrek.

Van reizigers wordt verwacht dat zij altijd een formulier met de quarantaineverklaring bij zich hebben, ook als ze niet verplicht in quarantaine moeten. Reizigers kunnen de zelf-quarantaine beëindigen als zij op dag 5 na hun aankomst een negatief testresultaat hebben. Zij kunnen een afspraak bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst maken voor een PCR test op dag 5.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May