Douanebond in actie uit protest nieuw management
07 Feb 2022, 14:22
foto


De douanebond onder leiding van Joyce de Vlugt heeft besloten actie te voeren tegen het nieuwe  verander managementteam dat is ingesteld door de regering. Tijdens een spoedledenvergadering is besloten om het nieuwe team niet te accepteren. Aan de regering wordt gevraagd om het besluit in heroverweging te nemen.

De douaniers zijn niet te spreken over dat in het managementteam oud-politiefunctionarissen zitten. Dit team staat onder leiding van ex-korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. De douane vindt dat minister Armand Achairbersing van Financiën & Planning niet kan stellen dat politie en douane soortgelijke korpsen zijn. De douaniers zijn belastingambtenaren en de politie niet. De bond zegt ook geen inspraak te hebben gehad in de benoeming van het nieuwe verander managementteam.

Besloten is dat de bond in beraad blijft en elke ochtend in vergadering gaan tot 11.00 uur. Daarna zullen zij zich begeven naar de werkplek. Er is ook veel ontevredenheid over zaken van de douane die al 18 maanden niet gerealiseerd zijn, waaronder bevorderingen. Afspraken worden volgens de bond niet nagekomen door de regering.

Er is een brief geschreven naar de minister over de wensen en grieven van de bond.



Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May