Tjin Liep Shie voorzitter Managementteam douane
06 Feb 2022, 00:00
foto


Oud-politiechef tevens adviseur van de president, Humphrey Tjin Liep Shie, is aangesteld als voorzitter van het Verander Management Team bij de douane. Dit team bestaat uit een aantal douaniers, onder wie de huidige leiding, aangevuld met mensen van buiten. In het team zitten naast Tjin Liep Shie ook oud-politiefunctionarissen Ruben Dijks en Sjaam Debi Tewarie. 

"Dit team moet zich buigen over een aantal projecten dat al in uitvoering is en nog in uitvoering moet worden genomen en ook over de invulling van de douane leiding. De huidige leiding gaat binnenkort met pensioen," zegt minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning om een reactie gevraagd, aan Starnieuws.

De douane moet naar een hoger niveau worden getild en moet optimaal functioneren, legt de bewindsman uit.  Dit is intussen ook met de bond bij de douane gecommuniceerd. Het bestuur heeft de wens te kennen gegeven zijn leden hierover te zullen informeren. Daartoe heeft het bestuur alle ruimte gekregen, zegt Achaibersing.

Dit team is vooralsnog voor zes maanden ingesteld. Dit is niet nieuw bij de douane, benadrukt de bewindsman.  Het zijn gepensioneerde hoge officieren van het Korps Politie Suriname. Zij zijn bereid hun krachten te geven en met hun ervaring van leidinggeven aan een soortgelijk korps en projecten managen, zijn ze gekozen voor de functie.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May