Aucaanse gemeenschap geconsulteerd over grondenrechten
06 Feb 2022, 02:54
foto
Commissievoorzitter Asis Gajadien op bezoek bij granman Bono Velantie (rechts) te Dritabiki. Een delegatie van De Nationale Assemblee heeft een krutu belegd over de grondenrechten.


De Aucaanse gemeenschap is ook geconsulteerd door de commissie Wet Grondenrechten voor Inheemse en Tribale volken. Vrijdag en zaterdag was een delegatie onder leiding van commissievoorzitter Asis Gajadien (VHP) te Dritabiki. Er is een onderhoud geweest met granman Bono Velantie op zijn residentie. Vanwege zijn gezondheid kon het Aucaanse grootopperhoofd de krutu niet bijwonen.

Voor de krutu zijn ook de vertegenwoordigers van Inheemse gemeenschap van Apetina overgekomen naar Dritabiki. Zij hebben samen met de gezagsdragers van de Aucaanse gemeenschap de krutu bijgewoond. De parlementaire delegatie heeft samen met de voorzitter van de presidentiële commissie, Patricia Meulenhof, de wettelijke voorstellen van de ontwerpwet gepresenteerd.

De Aucaanse gemeenschap zal proberen om binnen drie dagen na verdere afstemming, de commissie schriftelijke een reactie op te sturen. De Assembleedelegatie bestond verder uit Ronny Asabina (BEP), Ronny Aloema (VHP), Remi Kanape (BEP), Barkat Mohabali (VHP) en Kishan Ramsukul (VHP).

Gajadien bracht dank aan de leiders van de Aucaanse en Inheems gemeenschap van Apetina voor de opofferingen tijdens deze Covidsituatie om de krutu te bezoeken en inhoudelijk bij te dragen. Ook werd de directeur van ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, Joraisa Pokie en haar team, bedankt voor de ondersteuning van de organisatie.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May