Lab- en röntgenonderzoek op strikt medische indicatie
05 Feb 2022, 16:45
foto


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft huisartsen en medisch specialisten gevraagd laboratorium- en röntgenonderzoek, op strikt medische indicatie te laten verrichten. "Een juiste en efficiënte inzet van deze medische tools kan een enorm belangrijke bijdrage leveren in het optimaliseren van een zo efficiënt mogelijke benutting van ons landelijk zorgbudget, waar wij allen, zowel patiënten als de medici, belang bij hebben", heeft de minister in een schrijven kenbaar gemaakt. 

Volksgezondheid heeft de werkgroep Laboratorium- en Radiologieregulatie geïnstalleerd. In deze werkgroep zijn diverse medische disciplines en gezondheidsinstellingen vertegenwoordigd met de opdracht na te gaan hoe de medische tools, met name laboratorium- en radiologisch onderzoek voortaan zo goed en efficiënt mogelijk kunnen worden ingezet in het diagnostisch proces en daarover advies uit te brengen aan het ministerie van Volksgezondheid. 

Het ministerie heeft de afgelopen tijd uit initiële data-analyses duidelijke indicaties dat de inzet van deze tools efficiënter kan. De werkgroep zal uiterlijk eind maart haar bevindingen en adviezen doen toekomen aan het ministerie. Vooruitlopend op de slotadviezen doet Volksgezondheid een dringend beroep op alle medici om, conform de vele reeds bestaande medische protocollen, alleen op medische indicatie aanvullend onderzoek te verrichten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May