Duizend euro voor duizend leerlingen
03 Feb 2022, 20:39
foto
Suren Balraadjsing heeft een symbolische cheque overhandigd aan directrice Astrid Sarra-Kommisi van het Miranda Lyceum.


Ex-Lyceïsten, verenigd in een WhatsAppgroep, hebben duizend euro gedoneerd voor de bouw en inrichting van enkele computerlokalen voor het Miranda Lyceum. Groepslid Lionel Lalji nam het initiatief voor de inzameling, nadat de directie van het Miranda Lyceum in verband met het 55-jarige bestaan van de school een oproep aan vooral ex-leerlingen had gedaan om de bouw en inrichting van de computerlokalen te ondersteunen.

Lalji wil met dit initiatief ex-leerlingen in binnen- en buitenland aansporen ook een bijdrage te leveren aan hun vroegere school. Suren Balraadjsing, lid van de WhatsAppgroep, heeft een symbolische cheque overhandigd aan schooldirectrice Astrid Sarra-Kommisi. De schoolleiding hoopt dat de geste navolging krijgt, "zodat hopelijk over twee jaar een rondleiding kan volgen door de nieuwe computerlokalen."

De school telde in de beginperiode zes leerjaren, waardoor er een hechte band ontstond tussen de leerlingen, tussen hen en hun leerkrachten en met de school.  Velen hebben dankzij het gedegen onderwijs aan het Miranda Lyceum in binnen- en buitenland met succes hun verdere studie voltooid; anderen zijn na het behalen van hun diploma meteen gaan werken en verder gaan studeren. De ex-lyceisten zijn vandaag de dag goed terecht gekomen en leveren op velerlei gebied een belangrijke bijdrage aan de samenleving.

Initiatiefnemer Lalji stelde tenslotte dat niet gewacht moeten worden op de overheid, omdat die vanwege een lege staatskas, niet voor 100 procent de realisatie van de bouw en inrichting voor de ICT-lokalen kan financieren. Vandaar deze geste van en oproep aan andere ex-lyceisten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May