Minister Levens bemoedigt leerkrachten in het westen
03 Feb 2022, 06:57
foto
Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is op werkbezoek in Nickerie. Zij heeft Covid-19 hulpmiddelen gedoneerd. (Foto: MinOWC)


Leerkrachten uit Nickerie hebben woensdag de gelegenheid gekregen om knelpunten die zij tegenkomen in het onderwijs, kenbaar te maken aan minister Marie Levens. De minister heeft diverse scholen in het westelijk district en afdelingen die ressorteren onder haar ministerie, bezocht.

Na een beleefdheidsbezoek aan districtscommissaris Senrita Gobardhan, bezocht Levens de Openbare School Longmay, Scholengemeenschap Nickerie (PI-IMEAO) en L.C.Sitalsingh School (Mulo 3). Op de scholen hebben de minister en haar team breedvoerig overleg gehad met de onderwijsgevenden. Leerkrachten en docenten hebben van het moment gebruik gemaakt om velerlei knelpunten aan te kaarten.

De minister heeft de doelgroep gemotiveerd en op het hart gedrukt om zich gecommitteerd en vol liefde te blijven inzetten voor het ontwikkelen van het onderwijs in het district Nickerie. Verder heeft de bewindsvrouw Covid-19-hulpmiddelen gedoneerd aan de scholen en afdelingen.

Ook met de afdelingen Onderwijsinspectie en Technische Dienst, is er overleg geweest. De minister heeft de ambtenaren opgeroepen om assertiever te zijn en niet op ‘Paramaribo’ te wachten om bepaalde zaken gedaan te krijgen.

Van de ministeriële delegatie maken deel uit de directeur Algemeen Vormend Onderwijs, Sherida Zalman-Bergraaf, Daniela Rosario, onderdirecteur Ontwikkelingsdienst, Dorothy Jones, waarnemend Hoofd Inspectie van het Voortgezet Onderwijs voor Senioren (VOS) en andere onderwijsfunctionarissen. Vrijdag zal de minister het kokosdistrict Coronie aandoen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May