Hoge onderscheidingen bij intrede jaar van de Tijger
02 Feb 2022, 14:41
foto
Het presidentieel paar (m) geflankeerd door de gedecoreerden.


Surinamers van Chinese komaf hebben volgens president Chan Santokhi een belangrijke bijdrage geleverd aan de economie en opbouw van Suriname. Bij een decoratieplechtigheid in verband met de intrede van het jaar van de Tijger, wees het staatshoofd op het belang van het aantrekken van investeerders voor de ontwikkeling, dus ook Chinese investeerders.

Santokhi heeft zeven personen uit de Chinese gemeenschap gedecoreerd. Drie, Huang Miaoshian, Wu Qiurong en Hu Shaohuai,  kregen de Ere-medaille in goud verbonden aan de Ere-orde van de Palm. Twee, Chung Pick Fung en Sun Li  werden geridderd in de Ere-orde van de Palm, terwijl Lau Chi Wai Peter werd geridderd in de Ere-orde van de Gele Ster. De hoogste onderscheiding, Officier in de Ere-orde van de Gele Ster, was voor Ma Xingrui. Hij is voorzitter van het pas opgerichte Suriname Chinese Business Alliance.

Ma Xingrui zei dat het juiste beleid en menselijke hulpbronnen, de sleutels zijn voor ontwikkeling in Suriname. "De huidige regering heeft hard gewerkt zodat Suriname wordt gered uit de diepe economische crisis, maar om Suriname fundamenteel uit de problemen te halen is de enige oplossing het ontwikkelen van onze eigen sectoren," citeert de Communicatiedienst Suriname de functionaris. Ma merkte op dat zijn alliantie bereid is te helpen nieuwe technologieën uit China in Suriname te introduceren. Hij heeft ook ondersteuning toegezegd om kapitaal en hulpbronnen van verzadigde sectoren te kanaliseren naar andere bedrijfstakken die dat nodig hebben.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May