LVV en Nickeriaanse boeren halen samen kanalen op
31 Jan 2022, 21:58
foto
Het ophalen van een irrigatiekanaal met een graafmachine. (Foto: LVV)


In samenwerking met boeren in verschillende polders van het district Nickerie heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de afgelopen weken loos- en irrigatiekanalen in het gebied opgeschoond. De boeren zijn ingekomen met smeermiddelen en LVV zorgde voor een graafmachine met brandstof. Deze werkwijze is tot nog toe de beste manier gebleken om het reguliere onderhoud van de natte infrastructuur te garanderen, zegt de voorlichting van LVV.

Ook de landbouwers zijn tevreden met deze samenwerking. Rajenderkoemar Manbodh, grootlandbouwer van Henar, zegt dat de boeren nu niet zelf machines hoeven in te huren, terwijl het ministerie ondanks de beperkte middelen toch het onderhoud van de lozingen kan aanpakken.

In Groot Henar polder 1 en 2 zijn ongeveer 35 km aan loos- en irrigatiekanalen opgeschoond. Hierdoor is bijkans 4200 hectare padieareaal beschermd tegen wateroverlast en kan dit gebied op tijd over irrigatiewater beschikken. LVV Regio West heeft dezelfde werkwijze toegepast in de Nanni-, Bruto- en Europolder Noord.

De graafmachine is nu in Wageningen, waar LVV en de padieboeren tenminste 25 km van de belangrijkste waterwegen voor de rijstsector zullen uitgraven.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May