29-jarige mensensmokkelaar aangehouden
29 Jan 2022, 18:48
foto


Het Arrestatie Team en leden van afdeling Trafficking in Persons (TIP) hebben Fu H. (29) op woensdag 26 januari aangehouden voor mensensmokkel. Er werd in de late woensdagmiddag een inval gepleegd op een adres in Paramaribo Noord. Bij deze actie zijn er drie vreemdelingen in de woning aangetroffen. Naderhand hebben zich nog drie vrouwen op de afdeling aangemeld.

De afdeling Public Relations van de politie meldt dat uit onderzoek is gebleken dat al de zes vrouwelijke vreemdelingen via illegale wegen het land zijn binnengekomen. De politie kreeg informatie dat er op dat adres vrouwen werden opgehouden die in de sekshandel actief zijn. Verder dat deze vrouwen vreemdelingen zijn die onder leiding van de verdachte Fu hun werkzaamheden verrichtten, nadat hij had gezorgd voor mannelijke cliënten.

De verdachte heeft tijdens zijn verhoor toegegeven verdiensten te halen uit de seks werkzaamheden van deze vreemdelingen. De helft van het verdiend bedrag moest aan hem worden afgestaan.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de 29-jarige verdachte voor mensensmokkel in verzekering gesteld. Aan de vreemdelingen werd het aanmeldplicht opgelegd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May