Sociale uitkeringen gaan in maart omhoog
27 Jan 2022, 12:29
foto
Marten Schalkwijk (foto: CDS)


Per 1 maar zullen sociale uitkeringen worden verhoogd. De regering wil hiermee sociaal zwakkeren beschermen tegen verdere neergang. De Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) wordt bijgesteld van SRD 1.000 naar SRD 1.250. De mensen met een beperking zullen nu in plaats van SRD 750, SRD 1.750 ontvangen. Verder is de ondersteuning voor de zwakke financiële huishoudens, bijgesteld van SRD 1.000 naar SRD 1.250. Het gaat om maandelijkse uitkeringen. Deze verhogingen zijn meer dan de inflatie, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De maatregelen zijn onderdeel van het Herstelplan. In de regeringsraad is diepgaand overlegd voer het bijstellen van het Sociaal Vangnet. Marten Schalkwijk zegt dat het sociaal vangnet nog niet helemaal was uitgewerkt voor dit dienstjaar. Er is tijdens de vergadering een beleidsnota aangenomen. “De beleidsnota is voorbereid door inhoudelijke discussies in het Sociaal Tripartiet Overleg. “Na evaluatie zijn we gekomen tot een bijstelling van het sociaal vangnet”, benadrukt Schalkwijk.

Het Sociaal Vangnet is ingegaan in 2020, waarbij bepaalde uitkeringen met meer dan 100 procent zijn verhoogd. De overheid probeert met de beperkte mogelijkheden die zij heeft de meest behoeftigen tegemoet te komen, staat in het bericht. Om ervoor te zorgen dat de hulp aankomt bij de hulpbehoevenden is men bezig met een wet basisrekening, zodat elke volwassen Surinamer over een bankrekening kan beschikken. Dit zal de distributie van de verschillende uitkeringen vergemakkelijken. Hierdoor zal bijvoorbeeld de algemeen kinderbijslag maandelijks gestort kunnen worden, in plaats van dat deze per kwartaal ontvangen wordt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May