Ramdin: Effecten vijfde Covid-golf wordt verkleind
16 Jan 2022, 06:40
foto
Minister Albert Ramdin geeft uitleg over de covid-situatie in DNA. (Foto: CDS)


Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zegt dat de regering een intensievere aanpak heeft ingezet om de effecten van de vijfde Covid-19-golf te verkleinen. Rekening houdend met de zorgcapaciteit moet deze aanpak ook ervoor zorgen dat alle instanties, belanghebbenden en zorginstellingen voldoende toegerust zijn en in staat om mee te helpen bij het verlichten van de effecten van Covid-19.

Ramdin is voorzitter van de cluster van ministers die binnen de Raad van Ministers verantwoordelijk is voor de analyse en monitoring alsook het nemen van acties met betrekking tot alles dat te maken heeft met Covid-19 en de impact daarvan op de samenleving. Dit team heeft ook met specifieke belanghebbenden, stakeholdersorganisaties en het bedrijfsleven regelmatige ontmoetingen om vast te stellen wat de stand van zaken is. Dit heeft de bewindsman meegedeeld in De Nationale Assemblee. Dinsdag wordt de vergadering over de covid-situatie voortgezet.

De regering zoekt steun internationaal, bilateraal en multilateraal. Bilateraal met de landen, waarmee Suriname goede relaties onderhoudt en multilateraal met regionale organisaties. Er is assistentie van Nederland, terwijl buurland Brazilië recentelijk ook vaccins heeft aangeboden. De relatie met PAHO wordt gecontinueerd, waarbij de leveranties  van vaccins op regelmatige basis plaatsvinden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May