Brazilië: Bolsonaro ontslagen uit ziekenhuis
06 Jan 2022, 08:41
foto
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro staat naast artsen na ontslag uit het ziekenhuis. (Foto: AFP)


Twee dagen nadat hij was opgenomen met en darmblokkade is de Braziliaanse president Jair Bolsonaro ontslagen uit het ziekenhuis. Sinds Bolsonaro tijdens zijn verkiezingscampagne werd neergestoken in 2018 kampt hij met gezondheidsproblemen.

"Ik word nu ontslagen. Bedankt allemaal", plaatste Bolosonaro woensdag op Twitter naast een religieuze boodschap en een foto van hemzelf en zijn artsen die een thumbs up gebaar maken.

De president is hersteld en klaar om aan het werk te gaan, vertelde zijn arts, Antonio Macedo, aan verslaggevers. Bolsonaro zal in het weekend een speciaal dieet volgen en zal niet in staat zijn om intensief te sporten, voegde Macedo eraan toe.

"We instrueren patiënten om goed te kauwen, sommige voedingsmiddelen te vermijden en we hopen de president de komende 20, 30 jaar zo te houden", vertelde Macedo aan verslaggevers in de lobby van het Vila Nova Star-ziekenhuis in Sao Paulo.

Bolsonaro maakte grapjes over de moeilijkheid van de beperkingen. "Ik zal proberen ze te volgen, maar het leven gaat door", zei hij. “Mijn hele leven was ik een atleet, in de strijdkrachten, een parachutist, duiker. Het is moeilijk om stil te blijven zitten."

Bolsonaro, die sinds 2019 aan de macht is en van plan is zich herkiesbaar te stellen bij een presidentsverkiezing die voor oktober is gepland, zei dat hij zijn vaste agenda zal handhaven, waaronder een reis naar Rusland in februari.

Hij was op vakantie in de Zuid-Braziliaanse deelstaat Santa Catarina toen hij maandag in de vroege uurtjes met spoed naar het ziekenhuis van Sao Paulo werd gebracht met buikklachten.

Artsen brachten een neussonde in en overwogen zelfs een operatie, maar de obstructie was dinsdag verholpen.

Bolsonaro heeft een reeks noodoperaties ondergaan sinds hij werd neergestoken tijdens een campagne-evenement in september 2018.

Hij zei maandag op Twitter dat hij zich zondag na de lunch onwel begon te voelen, en merkte op dat het zijn tweede ziekenhuisopname was "met dezelfde symptomen" in een paar maanden. In juli 2021 werd hij naar de Vila Nova Star-faciliteit gebracht voor een darmblokkade na chronische hik.

Macedo zei dat Bolsonaro in de toekomst een nieuwe darmobstructie zou kunnen ervaren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May