Rio cancelt carnaval straatparades en feesten
05 Jan 2022, 09:36
foto
Een lid van de sambaschool Beija-Flor treedt op op een praalwagen tijdens de tweede avond van de carnavalsoptocht van 2020 in de Sambadrome in Rio de Janeiro, Brazilië. (Foto: Reuters)


Rio de Janeiro heeft voor het tweede jaar straatparades en feesten afgelast tijdens het wereldberoemde carnaval vanwege een toename van Covid-19-gevallen en de dreiging van de komst van de Omicron-coronavirusvariant, zei de burgemeester van de stad dinsdag. De spectaculaire parade door de sambascholen van Rio, die door het publiek wordt bekeken vanaf de tribunes van de Marques de Sapucai Sambadrome in de stad, zal echter doorgaan, in tegenstelling tot vorig jaar. Er zullen gezondheidsmaatregelen worden getroffen om verspreiding van het virus te voorkomen.

De burgemeester van Rio, Eduardo Paes, kondigde na een ontmoeting met de gezondheidsautoriteiten aan dat de stad de straatevenementen die elk jaar honderdduizenden carnavalsvierders trekken, zou afblazen. "Het straatcarnaval maakt het door zijn aard, vanwege het democratische aspect dat het heeft, onmogelijk om enige vorm van inspectie uit te voeren", zei Paes in een live internetuitzending.

Ook andere Braziliaanse hoofdsteden annuleren hun carnavalsoptochten. Vorige week maakte de noordoostelijke stad Salvador bekend het evenement niet te vieren.

Belo Horizonte, de hoofdstad van de deelstaat Minas Gerais, heeft ook besloten dit jaar geen straatparades te sponsoren of erin te investeren, meldden lokale media.

Sao Paulo, de hoofdstad van de rijkste deelstaat van Brazilië, is van plan om zijn straatparade over te brengen naar het Interlagos Formule 1-racecircuit van de stad, meldde de krant Folha de Sao Paulo.

Gevallen van besmetting met Covid-19 nemen weer toe in Brazilië. Het ministerie van Volksgezondheid meldde dinsdag 18.759 nieuwe gevallen van het nieuwe coronavirus in de afgelopen 24 uur en 175 sterfgevallen als gevolg van Covid-19. Ongeveer 170 gevallen van Omicron waren bevestigd in het land, tegen 32 slechts twee weken geleden, zei het.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May