Stanley Menzo minstens voor 2 jaar bondscoach
03 Jan 2022, 20:52
foto


Stanley Menzo (58) wordt de nieuwe bondscoach van Suriname. Hij wordt minimaal voor twee jaren aangetrokken, zegt bestuurslid van de Surinaamse Voetbalbond, Dayasankar Mathoera, aan Starnieuws. Menzo volgt Dean Gorré op.

Een van de belangrijkste taken van Menzo is om het ontwikkelen van de nationale herenselectie zodat de positie van Suriname binnen de Concacaf Nations League A ten minste geconsolideerd wordt. Onder geen beding zal degradatie naar Concacaf Nations Leaque B acceptabel zijn.

De ranking van Suriname bij Concacaf dient binnen de eerste 10 te liggen. De huidige ranking is 14. De ranking van Suriname bij de CFU moet binnen de top 5 zijn.

Suriname dient zich te kwalificeren voor de Concacaf Gold Cup 2024. Ook dient Menzo ervoor te zorgen dat de huidige FIFA-ranking voor Suriname van positie 139 naar een plek onder de 100 gaat binnen twee jaar tijd.

Een andere doelstelling is dat Suriname zich kwalificeert voor de tweede tot de derde ronde van WK voorronde 2026 binnen de Concacaf.

Menzo heeft altijd een warm hart gehad voor het Surinaams voetbal. Hij is 15 jaar voorzitter geweest van Suriprofs.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May