Minder grasbranden in 2021, 2022 start met doden
04 Jan 2022, 16:38
foto
Beeld van een grasbrand. Volgens het Korps Brandweer Suriname waren er in 2021 minder grasbranden dan het jaar ervoor. (Archieffoto)


 “Terugblikkend op het afgelopen jaar is waargenomen dat grasbranden en vuilbranden zijn verminderd en dat er een daling is geconstateerd in woningbranden. Verkeersongevallen met beknellingen en dergelijke zijn wel wat aan de hoge kant geweest”, stelt adjunct-brandmeester en voorlichter van het Korps Brandweer Suriname, Olton Pinas. De twee grote woningbranden op 1 januari, waarbij er doden zijn gevallen, markeren een zwarte bladzijde voor 2022.

Volgens Pinas heeft de voorlichtingscampagne van het KBS in het afgelopen jaar, deels wel effect gehad op het gedrag van de gemeenschap, men was wat voorzichtiger. Er is ook vuurwerk geïmporteerd. Toch zijn er zes vuurwerkslachtoffers gevallen. Drie van de slachtoffers waren door onvoorzichtigheid debet aan de ongevallen, terwijl de overige drie, slachtoffer zijn geworden van vuurwerk afschietende personen.

Bij de woningbranden aan de Flamingostraat en de Mariestraat zijn er vier doden gevallen. De oorzaak van deze branden is nog in onderzoek; het is nog niet duidelijk als zij vuurwerk gerelateerd zijn. Op maandag 3 januari is het werk van de KBS gestart met het verwijderen van een slang uit een woning, het blussen van een vuilbrand te Flora en een aanrijding met een beknelling. “Haast een normaal begin van de dag”, zegt Pinas.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May