Santokhi bereidt zich voor op voorzitterschap Caricom
04 Jan 2022, 01:53
foto
President Chan Santokhi in Caricom-bureau voorluitopend op overdracht hamer. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi zal het voorzitterschap van de Caricom overnemen per 1 juli voor zes maanden. Als inkomend president maakt hij vanaf deze maand deel uit van het Caricom-bureau, samen met de huidige voorzitter, premier van Belize, John Briceño en de uitgaande voorzitter, premier van Antigua en Barbuda, Gaston Browne.

Suriname zal fungeren als gastland tijdens de 43e Reguliere Vergadering van de Caricom Staatshoofden en regeringsleiders, die zal worden gehouden van 4 tot en met 6 juli. President Santokhi zal de komende 18 maanden intensiever betrokken zijn bij de ontwikkelingen in de Caribische regio. In het zogeheten ‘quasi-cabinet’ van Caricom Staatshoofden is het portfolio van Suriname gericht op genderaangelegenheden, jeugd, sport en cultuur. Tevens buigt de Caricom zich over regionale vraagstukken zoals klimaatverandering, regionale veiligheid, toerisme en voedselzekerheid.

Voor de ondersteuning van het Staatshoofd bij het bekleden van het voorzitterschap is een speciale Caricom-commissie ingesteld bestaande uit functionarissen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, het Kabinet van de President en enkele overige relevante instanties, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Het Caricom-Bureau heeft als belangrijkste taken het plegen van overleg tussen de lidstaten en belanghebbenden ter ondersteuning van de regeringsleiders bij het nemen van beslissingen en het faciliteren van de uitvoering van besluiten van de Caricom-vergadering op zowel lokaal als regionaal niveau alsmede het aansturen van het secretariaat over beleidskwesties.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May