Guyanese moordverdachte in Suriname gearresteerd
03 Jan 2022, 04:54
foto
De Guyanese moordverdachte
Ezechiël Hawker.


Ezechiël Hawker, ook wel bekend als 'Alpha', is woensdag gearresteerd in Suriname. De 19-jarige wordt in verband gebracht met de moord op Deon Charles (28) in Guyana. Charles werd op kerstavond neergeschoten in James Street Albouystown, Georgetown.

Crime Chief Wendell Blanhum van buurland Guyana zei in een verklaring dat de 19-jarige verdachte werd gepakt door wetshandhavers in Suriname die waren geïnformeerd dat de verdachte de jurisdictie in Guyana was ontvlucht in een poging om arrestatie te ontwijken.

Als resultaat van de gezamenlijke inspanningen werd Hawker door de ambtenaren van Suriname overgedragen aan Guyanese onderzoekers die hem prompt arresteerden en in hechtenis plaatsten.

Vervolgens werd de beschuldiging van moord aan Hawker voorgelegd en gaf hij toe dat hij de daad heeft gepleegd, aldus de verklaring.

Hawker zou de onderzoekers hebben verteld dat hij Charles heeft neergeschoten en vermoord, aangezien deze hem al twee keer eerder had beschoten.

De speurders hebben ook de bestuurder van de auto die de verdachte van en naar de plaats van het ongeval vervoerde, in hechtenis genomen; hij werkt ook samen met de rechercheurs.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May