Newmont Suriname tevreden over maatschappelijke bijdrage
01 Jan 2022, 11:33
foto
De Medische Zending is uit het Covid-19 Ondersteuningsfonds door Newmont Suriname, bedacht. (Foto: Newmont)


Newmont Suriname is tevreden over zijn maatschappelijke betrokkenheid en bijdrage in het zojuist afgelopen jaar. Er is volgens Shirley Sowma-Sumter, Sr. Director External Relations, geïnvesteerd in het welzijn van de Surinaamse bevolking. Dit is volgens haar een belangrijk onderdeel van de missie van het bedrijf als "duurzaam opererend en verantwoord mijnbouwbedrijf".

Het afgelopen jaar heeft het bedrijf een bijdrage geleverd op: "local content"-beleid, community investeringsstrategie en Covid-19. Verder de bijdrage in het Bruto Binnenlands Product van Suriname, de nationale werkgelegenheid,  personeels- en leveranciersontwikkeling, de reële economie, infrastructuur en de kleinschalige mijnbouw. Newmont biedt directe werkgelegenheid aan ongeveer 2.000 personen; medewerkers en loontrekkers werkzaam bij de toeleveranciers.
 
Als onderdeel van Gezondheid en Welzijn heeft Newmont het CURE-project in 2021 opnieuw met succes uitgevoerd. De donaties worden geschat op US$ 946.642. Het project is geïntegreerd in Suriname en maakt deel uit van de steun van Newmont aan het Ministerie van Volksgezondheid om de gezondheidszorg toegankelijker te maken voor de Surinaamse burger.

Om Suriname te helpen de pandemie te doorstaan, heeft Newmont tot nu toe ongeveer US$ 2.000.000 gedoneerd en toegezegd aan gezondheidsautoriteiten en medische instellingen in Paramaribo en omliggende gemeenschappen. Sinds het begin van de pandemie zijn deze donaties via ons Covid-19 Ondersteuningsfonds verstrekt.

U kunt het volledige overzicht van Newmont hier downloaden.
pdf-icon.gif Newmont_Suriname_contributies_voor_2021.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May