Staatsolie sluit 2021 goed af; goede vooruitzichten 2022
31 Dec 2021, 11:42
foto


Dwars door alle nationale en internationale uitdagingen heen, heeft Staatsolie in vele opzichten een goed jaar gehad. Het bedrijf verwacht voor 2021 een geconsolideerde bruto-omzet van ongeveer US$ 550 miljoen (US$ 432 miljoen in 2020). Staatsolie gaat in een terugblik in op de productieresultaten en de olievondsten die zijn gedaan.

In 2021 heeft Staatsolie belangrijke stappen gezet om operator te worden in de ondiepe offshore. Er is een succesvolle aanbestedingsronde gehouden, waarbij vier blokken zijn toegekend aan toonaangevende internationale oliemaatschappijen. In oktober hebben Staatsolie en Chevron Exploration Suriname Limited (CESL) een productiedelingscontract voor Blok 5 ondertekend.

Staatsolie neemt voor het eerst in zijn geschiedenis deel als partner aan offshore-activiteiten. Via dochterbedrijf Paradise Oil Company N.V. heeft Staatsolie een niet-uitvoerend participatiebelang van veertig procent in Blok 5. Op 17 december heeft CSEL een derde van haar participatiebelang van zestig procent in Blok 5 verkocht aan Shell. Begin 2022 worden de productiedelingscontracten voor de andere toegewezen blokken in de shallow offshore ondertekend en zullen de namen van de partners bekend worden gemaakt.

Staatsolie is vanwege de goede vooruitzichten dit jaar gestart met het traject voor de financiering voor deelname in minimaal één bron in het diepzeegebied, waarbij tot twintig procent kan worden deelgenomen in de ontwikkelings- en productiekosten. De vooruitzichten zijn dat Staatsolie deze financiering zal kunnen veiligstellen.
 
Begin 2022 zal Staatsolie zijn strategisch plan herzien en waar nodig aanpassen. De focus blijft de komende jaren op veilig en efficiënt produceren, welke als uitvloeisel moet hebben: waarde toevoegen aan de ontwikkeling van Suriname. Verder zal Staatsolie zich hard maken om samen met zijn partners, die actief zijn in het diepzeegebied, in 2022 een finaal investeringsbesluit te realiseren dat in het voordeel zal zijn van alle belanghebbenden.

U kunt het persbericht van Staatsolie hier downloaden.
pdf-icon.gif Terugblik_Staatsolie_2021.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May