9e Firm scholarship naar Emily Bari van Nickerie
30 Dec 2021, 03:41
foto
Emily Bari heeft de 9e Firm Engineering Scholarship gewonnen. (Foto: René Gompers)


Firm Engineering NV gaat de studie van Emily Bari aan de Anton de Kom universiteit van Suriname, volledig bekostigen. Het bedrijf verloot elk jaar - op het vorig jaar na - een studiebeurs tussen de meest excellente eerstejaars studenten van de richting Infrastructuur.  Bari (20) uit het district Nickerie, is de negende student die de FIRM Performance Scholarship wint. Door de Covid-19-situatie heeft de verloting vorig jaar niet plaatsgevonden.

De loting is onderdeel van de jaarlijkse Firm Engineering Owru Yari Konmakandra, die maandag 27 december is gehouden. Er waren 4 top studenten en 12 loten; een lot vertegenwoordigd het hoogste cijfer van de student (uit een pakket van 13 vakken). Bari had zich goed voorbereid door haar kansen te vergroten. Zij had het liefst 6 hoogste cijfers behaald, goed voor 6 loten. Alle deelnemers hebben prijzen gehad. Bari heeft naast de studiebeurs een laptop gehad.

"Ik ben wel altijd een doorzetter geweest," vertelt Bari. "Want ik ben van Nickerie en heb een doel voor ogen om mijn studie in Paramaribo af te ronden. Maar dit (een kans om een studiebeurs te winnen) heeft me wel getriggerd om harder mijn best te doen." Voor het vak Milieu en Duurzame Infrastructuur heeft ze een 9 gescoord. Voor de vakken voor Wiskunde Analyse 2b, Wiskunde Analyse 1a, Natuurkunde Infrastructuur, en Statistiek heeft ze voor elk een 8 gescoord. Voor Wiskunde Analyse 2a een 6.

Vorig jaar is er geen studiebeurs verloot. "Door Covid is er een bruya ontstaan en vorig jaar hebben we over moeten slaan," zegt Guido Koorndijk van Firm engineering NV. Er waren onder andere niet voldoende cijfers binnen vanuit de universiteit. “Anders zou dit inderdaad de 10e keer zijn. De samenwerking met de universiteit bestaat inmiddels ruim tien jaren en FIRM Engineering overweegt het uitbreiden van het succesvolle programma naar andere studierichtingen.”

Student Bari is erg blij: "Ik voel me goed, ben heel erg blij dat Firm engineering dit doet voor studenten. Ik ben ook een full time student en heb meer onkosten aangezien ik van Nickerie ben. Dus het is een hele hulp voor mijn ouders. Ik hoop dat dit een motivatie zal zijn voor mijn districtsgenoten. Dat hoewel je ver van huis bent, dat je inzet altijd beloond zal worden."
Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April