Aanmerkelijk minder vuurwerk ingevoerd dit jaar
28 Dec 2021, 00:00
foto
De verkoop van vuurwerk is sinds gisteren begonnen. Er mag worden afgeschoten tot en met 1 januari. Er is veel minder vuurwerk geïmporteerd dit jaar.


Zes dagen lang mag er vuurwerk worden afgeschoten. Er is veel minder vuurwerkaanbod. Dit jaar zijn er 17 vuurwerkcontainers ingevoerd. De vrachtkosten zijn enorm toegenomen, terwijl de verwachting is dat door de Covid-pandemie er minder verkocht zal worden. Vorig jaar waren 27 containers ingevoerd. In 2019 zijn maar liefst 37 containers vuurwerk geïmporteerd.

De brandweer is begonnen vuurwerkvoorlichting te geven aan de samenleving. Voor vandaag is een exercitie gepland met de speciale exercitiegroep die bekendstaat als Speciale Eenheid Brandweer Exercitie (SEBE). Brandweervoorlichter Olton Pinas legt uit dat SEBE en de bikers van de brandweer een rondmars zullen houden in het centrum van Paramaribo. De start tevens eindplaats is vastgesteld: het politiebureau van Keizerstraat.

De brandweer zal flyers uitdelen aan de mensen die zij in de binnenstad zal tegenkomen. De bedoeling is om bewustwording op gang te brengen en daarmee ook gedragsverandering. De brandweer wil met de voorlichting alles eraan doen dat het aantal vuurwerkslachtoffers minder wordt dan zes dat het afgelopen jaar staat geregistreerd.

Pinas zegt dat de brandweer ook de vuurwerkwinkels zal controleren. Een aanvang is maandag al gemaakt in de verschillende winkels te Geyersvlijt en omgeving. Er zijn geen verboden vuurwerksoorten aangetroffen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May