Invrijheidstelling gevraagd van moeder die 'baby uit auto gooide'
27 Dec 2021, 04:52
foto


Advocaat Maureen Nibte heeft een verzoek tot de invrijheidstelling gedaan van een negentienjarige vrouw die haar baby van drie maanden aan de Magentakanaalweg uit de auto zou hebben gegooid. Zij wierp zich kosteloos op als advocaat, zodat de jonge moeder niet verloren gaat achter de tralies. “Have a heart. De moeder heeft begeleiding nodig.”

Zij begrijpt dat de jonge moeder psychische en maatschappelijke hulp nodig heeft. Nibte zet zich ook in dat zodra de vrouw op vrije voeten komt, zij de begeleiding ook krijgt. De jonge vrouw werd vaker mishandeld door haar man. In de auto kreeg zij die bewuste dag weer ruzie met hem. Nibte constateert dat een vrouw pas wordt geloofd als zij door haar man al is vermoord. Volgens de verdachte gooide zij haar baby niet uit de auto. Zij stapte na de ruzie uit en kwam haar kindje te vallen. De baby heeft geen ernstig letsel opgelopen. Voor Nibte heeft de jongedame geen strafcel nodig, maar begeleiding.

Zij heeft gesproken met de leiding van het cellenhuis, zodat de moeder haar baby borstvoeding kan geven. Zij wil niet dat de baby in het cellenhuis wordt gebracht maar in een van de ruimtes van het politiebureau. “Het alleen opsluiten van de jonge moeder zal geen soelaas bieden. Zij heeft begeleiding nodig.”

Nibte heeft een verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering gedeponeerd, maar er is nog geen beslissing over de vrijlating genomen.    

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May