NDP: Licht hard nodig in deze erbarmelijke tijden
25 Dec 2021, 18:40
foto


Kerst is een christelijk feest die de geboorte van Jezus Christus herdenkt en heel de wereld kent ook al is men geen christen. De boodschap van dit feest is o.a vrede op aarde en het brengt licht op heel de wereld. En dat licht hebben we nu met zijn alle heel hard nodig in deze zeer erbarmelijke tijden.

Het is moeilijk om u allen een gezegende kerst en een gelukkig nieuwjaar toe te wensen omdat vele Surinamers niet weten hoe zij nog een kerstmaal op tafel moeten zetten. Kerstbrood wat bij ons als Surinaamse traditie hoort, is voor velen niet  meer te betalen. Laat staan dat u nu al denkt aan het nieuwe jaar.

De Covid-19 pandemie, de om zich heen grijpende armoede, onbereikbaarheid van de basis levensmiddelen, gebrek aan bereikbaarheid van de basisgezondheidszorg en andere medische oorzaken hebben vele slachtoffers gemaakt.Vele gezinnen zullen de kerst moeten doorkomen terwijl zij hun geliefden moeten missen.

De NDP heeft vele bekende maar ook onbekende hardwerkende NDP-leden in de afgelopen tijd verloren en dat heeft onze partijleiding diep geraakt in hun harten want zij kennen elk lid. Hun inzet en doorzettingsvermogen om onze visie te vertegenwoordigen, te verdedigen en uit te dragen waar het maar kon, was van groot belang en wij kunnen hun inzet niet zomaar vervangen. Het gemis is groot.

De visie van de NDP geeft de kracht om door te gaan omdat de NDP een rotsvast geloof heeft in de kracht en ontwikkelingspotentie van de Surinamer, ook in moeilijke tijden. Onze etnische diversiteit is voor de NDP en Suriname een rijkdom. Wij streven ernaar om door middel van een dynamisch en daadkrachtig leiderschap, geïnspireerd door een volk dat participeert in macht, rijkdom en kennis, binnen de rechtstaat Suriname een versnelde duurzame ontwikkeling te brengen. Dit zal ons in staat moeten  stellen een onmisbare factor te worden die bijdraagt tot regionale welvaart, regionale vrede, en wereldvrede.

In het proces van de transformatie van ons land van een koloniale machtsstaat naar een vrije democratische rechtsstaat moeten wij constant verbeteringen in de Wetgevende- de Uitvoerende- en de Rechterlijke macht. Deze verbeteringen zijn noodzakelijk voor het nastreven van welvaart en maximale ontplooiing van onszelf en van onze samenleving ongeacht welke regering aan de macht is.

Het blijft daarom een taak van de NDP om u te ondersteunen en mee te werken aan deze doelen die we willen bereiken voor alle Surinamers. Geen gemakkelijke taak op dit moment maar doordat we doorgaan voor het land Suriname en haar volk, brengt het toch licht in deze moeilijke tijden.
We weten waar we voor staan, we weten waar we naartoe willen werken, we weten dat we u als volk waarderen, we weten waarvoor we vechten op alle politiek terreinen, we weten dat de geboorte van Jezus u allen kracht geeft om te overleven daar waar nodig.

Natuurlijk weten we ook dat we niet perfect zijn en dat we leden niet genoeg persoonlijke waardering geven voor hun werk wat zij verzetten voor deze visie. Daarom is het nu de juiste tijd van het jaar om alle leden te bedanken voor hun inzet en motivatie die zij aan de partij geven.

Het vieren van het kerstfeest is geen uiterlijk vertoon, welk op het moment een zeer commercieel karakter heeft gekregen, maar een feest wat  innerlijke verlichting en vrede  brengt aan allen die het nodig hebben in deze tijd. Een nieuw begin om elkander te vergeven, te ondersteunen en met liefde te bejegenen. Wij zijn van mening dat alleen  tolerantie naar elkaar en saamhorigheid ons een positieve toekomst kan brengen. De NDP ziet het licht van kerstfeest in uw harten schijnen ook al is het leven moeilijk.

Het licht dat middels de geboorte van kindje Jezus is gekomen op aarde moet ons allen van binnen verlichten. Daarom zullen wij niet meewerken aan het afbrokkelen van de democratie die we zo zorgvuldig hebben ingezet in 1987. Niet meewerken om de armoede te accepteren. Niet meewerken om onschuldige politieke slachtoffers te maken om onze politieke doelen te bereiken. Niet meewerken om diverse leugens te verkondigen aan het volk om u te misleiden.

Het is daarom dat wij aan u allen een gezegend kerstviering toewensen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May