Hoefdraad tekent verzet aan
24 Dec 2021, 16:38
foto


Gillmore Hoefdraad, ex-minister van Financiën, die op zijn verjaardag (17 december) schuldig is bevonden aan ambtsverduistering, overtreding van de Anti-Corruptiewet en deelname aan een criminele organisatie, tekent verzet aan tegen het uitgesproken verstekvonnis. Zijn advocaat Murwin Dubois bevestigt dit.

Dubois wil echter nog niets aangeven of Hoefdraad zal verschijnen bij de behandeling van zijn zaak. Hij kan zich niet terugvinden in de uitspraak tegen Hoefdraad.

Hoefdraad heeft twaalf jaar cel en gevangenneming opgelegd gekregen en een boete van SRD 500.000 subsidiair twaalf maanden hechtenis. Het Hof van Justitie honoreerde het verzoek van het Openbaar Ministerie voor het verlenen van machtiging voor een Strafrechtelijk Financieel Onderzoek (SFO).
 
Voor de raadsman is een van de meest opmerkelijke zaken dat het hof heeft aangegeven dat de Centrale Bank van Suriname is benadeeld, maar de Staat voordeel heeft getrokken. In de tenlastelegging wordt echter het verwijt gemaakt aan de minister van Financiën van persoonlijk voordeel. Dubois weet niet in hoeverre een SFO te rijmen valt met de conclusie van het hof dat de benadeling bij de bank heeft plaatsgevonden en de Staat voordeel heeft getrokken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May