OM: Verdachten zaak-Pinas geven toe fout te zijn geweest
23 Dec 2021, 15:39
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) geeft een update over de mishandeling van de journalist Jason Pinas. Een politieman en twee leden van ex-Jungle Commando geven toe dat ze verkeerd gehandeld hebben. Zij zijn bereid hun verontschuldiging aan te bieden.

Het persbericht van het Openbaar Ministerie: "In de zaak waarbij de journalist Jason Pinas aangifte heeft gedaan tegen de beveiligingsmannen van de vicepresident is er een onderzoek gestart door de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ). Uit het onderzoek is gebleken dat 3 personen, nl. 1 politieman en 2 ex-Jungle Commandoleden, de verdachte status konden krijgen terzake openlijke geweldpleging; mishandeling; diefstal en vernieling.

De 3 verdachten hebben verklaard dat zij niet hebben gezien dat de journalist Jason Pinas foto’s van de binnenzijde van het voertuig van de Vice President heeft gemaakt. Verder geven zij toe dat zij verkeerd gehandeld hebben en dat zij bereid zijn de schade te vergoeden en hun verontschuldigingen aan te bieden aan de journalist en de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SvJ). Op grond van het bovenstaande en het feit dat de journalist geen letsel heeft bekomen, zijn de 3 verdachten na verhoor heengezonden. Het onderzoek in onderhavige zaak is nog niet afgerond."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May