Ruim 300 Nickerianen krijgen grondpapieren
22 Dec 2021, 09:38
foto
President Chan Santokhi reikt grondpapieren uit aan bewoners van Nickerie die lang op dit moment hebben gewacht. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft dinsdag in het district Nickerie ruim 300 grondpapieren uitgereikt in Nickerie. Hij deelde mee dat er een inhaalslag wordt gemaakt om de aanvragen in orde te maken. “Al die jaren is er te veel politiek bedreven met grond, maar dit zal eindigen”, meent Santokhi. De documenten werden uitgereikt op het districtscommissariaat te Nickerie.

De president riep de districtscommissaris van Nickerie, Senrita Gobardhan en de structuren van het ministerie van Grondbeleid & Bosbeheer (GBB), op om de mensen die een gronduitgiftedocument hebben ontvangen door het gehele proces te begeleiden. Hij benadrukte dat het belangrijk is dat alle gegevens van deze personen correct staan geschreven op de stukken. In het officiële gedeelte werd aan de aanwezigen het belang benadrukt van het beschikken over een bereidverklaring, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Minister Dinotha Vorswijk van GBB geeft aan dat het een langgekoesterde wens van de Nickeriaan is om over zijn grondpapieren te beschikken, vooral voor de landbouwer.  Binnen 6 maanden na het ontvangen van de bereidverklaring moeten de leges worden betaald, de ontsluiting in orde gemaakt en een landmeter ingezet voor het verkrijgen van een perceel ID. Doet men dit niet zal de bereidverklaring vervallen”, legde de bewindsvrouw uit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May